-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření1 hod
-
Porce4
-
Celkový čas1 hod 10 min
Vepřové na paprice a smetaně
Vepřové na paprice a smetaně je velmi podobný receptu kuře na paprice s tím rozdílem, že zde použijete vepřové maso. K vepřovému masu na paprice se hodí těstoviny nebo třeba náš kynutý houskový knedlík.
Suroviny na vepřové na paprice a smetaně
- 500 g vepřového masa (např. kýta)
- 1 velká cibule
- 400 ml drůbeží vývar
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce másla
- 200 ml zakysané smetany (nebo smetany ke šlehání)
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
Postup přípravy kuřete na paprice
- Vepřové maso omyjte, osušte a každý kousek osolte a lehce posypte červenou paprikou.
- V kastrolu se silným dnem rozpusťte máslo a přidejte zhruba stejné množství oleje. Do kastrolu přidejte vepřové maso nakrájené na kostky a ze všech stran jej orestujte.
- Orestované maso vyjměte a do výpeku s tukem přidejte najemno nasekanou cibuli dokud nezesklovatí. Jakmile bude cibule průhledná, zaprašte ji lžící mleté červené papriky a velmi krátce orestujte.
- Do kastrolu vraťte vepřové maso, zalijte ho hrnkem drůbežího vývaru (nebo vody), přidejte nové koření a přiklopte pokličkou. Na mírném plameni duste maso zhruba 50-60 minut do změknutí. Hlídejte aby se vývar nevypařil a průběžně podlévejte zbylým vývarem.
- Měkké maso vyndejte z kastrolu.
- Máslo s moukou zpracujte dohromady do kuličky a tu poté vhoďte do kastrolu za stálého míchání metličkou, aby nezůstaly žádné kousky v omáčce. Povařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte kelímek zakysané smetany a ještě na chvilku přiveďte k varu a poté omáčku odstavte.
- Nyní už jen přes sítko omáčku přeceďte a přidejte do ní kousky vepřového masa.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review